Top

Erfelijke afwijkingen

Van belang om te bepalen of uw hond bepaalde erfelijke afwijkingen heeft, die kunnen leiden tot ziekten.

Urinezuur DNA Test (hyperuricosurie)
Urinezuur DNA Test (hyperuricosurie)
Hyperuricosurie, of verhoogde urinezuur in de urine, wordt overgeërfd als een autosomaal recessieve aandoening en wordt gekenmerkt door de vorming van blaasstenen en af en toe nierstenen. Autosomaal recessief betetekent dat een dier vrij kan zijn (homozygoot normaal), lijder (homozygoot afwijkend) of drager (heterozygoot).
€ 65,00
DNA test voor Degeneratieve Myelopathie
DNA test voor Degeneratieve Myelopathie
Degeneratieve Myelopathie (DM) bij honden is een verwoestende degeneratieve aandoening van het ruggenmerg die snel kan evolueren en zwakte in de achterste ledematen kan veroorzaken en uiteindelijk paraplegie onder genotypisch aangetast honden. Dit kenmerk vererft op een autosomale, recessieve, manier. Dit betekent, dat een dier vrij kan zijn (homozygoot normaal), lijder (homozygoot afwijkend) of drager (heterozygoot).
€ 65,00
DNA centronuclear Myopathie Test
DNA centronuclear Myopathie Test
Centronuclear Myopathie (CNM) is een autosomaal recessieve aandoening en wordt gekenmerkt door spierzwakte en lichaamsbeweging intolerantie. De spiermassa bij lijders is veel kleiner dan bij gezonde dieren, waardoor lijders gevoelig zijn voor spierzwakte, afwijkende beweging en een gebrek aan uithoudingsvermogen bij inspanning. Autosomaal recessief betetekent dat een dier vrij kan zijn (homozygoot normaal), lijder (homozygoot afwijkend) of drager (heterozygoot).
€ 65,00
DNA Cystinurie Test
DNA Cystinurie Test
Cystinurie is een autosomaal recessieve aandoening en wordt gekenmerkt door de vorming van cystine stenen in de nier, ureter, en blaas.Vooral in Newfoundlanders komt een ernstige variant voor. Autosomaal recessief betetekent dat een dier vrij kan zijn (homozygoot normaal), lijder (homozygoot afwijkend) of drager (heterozygoot).
€ 65,00
Phosfofructokinase Deficiency (PFK) DNA test
Phosfofructokinase Deficiency (PFK) DNA test
Fosfo Deficiëntie is een autosomaal recessieve aandoening die het metabolisme van glucose voorkomt in energie en vernietigt rode bloedcellen. Deze erfelijke ziekte wordt gekenmerkt door tekenen van verkleurde of donkerder urine, spierzwakte en krampen, bloedarmoede en lichaamsbeweging intolerantie. Autosomaal recessief betetekent dat een dier vrij kan zijn (homozygoot normaal), lijder (homozygoot afwijkend) of drager (heterozygoot).
€ 65,00
Pyruvaat kinase deficiëntie (PK) DNA
Pyruvaat kinase deficiëntie (PK) DNA
Pyruvaat kinase deficiëntie is een autosomaal recessieve aandoening die het overleven van rode bloedcellen beïnvloedt, wat leidt tot anemie en leverfalen bij lijders. Deze erfelijke ziekte wordt gekenmerkt door symptomen van anemie, lage energie en bewegingsintolerantie. De meeste honden getroffen met PK zal waarschijnlijk sterven tussen de leeftijd van 1 en 4. Autosomaal recessief betetekent dat een dier vrij kan zijn (homozygoot normaal), lijder (homozygoot afwijkend) of drager (heterozygoot).
€ 65,00
Hereditary Nasal Parakeratosis (HNPK) Disease
Hereditary Nasal Parakeratosis (HNPK) Disease
Erfelijke Nasale Parakeratosis (HNPK) ziekte voor Labrador Retrievers.

Erfelijke neus Parakeratose (HNPK) is een erfelijke autosomaal recessieve aandoening. Getroffen honden beginnen met klinische symptomen rond zes tot twaalf maanden oud. Ze ontwikkelen droge, ruwe korsten op het puntje van de neus. In extreme gevallen zal de neus van de hond kraken en veroorzaakt het ernstig ongemak. Laesies kunnen zich voordoen op het gebied rond de neus. De neuzen van deze getroffen honden zijn vatbaar voor bacteriële infecties en kan pigment verliezen na verloop van tijd. Deze aandoening kan worden behandeld met veterinair overleg en lokale therapie.
€ 65,00