Top

DNA centronuclear Myopathie Test

  • DNA centronuclear Myopathie Test
65,00


De afwijking is met name in de spieren zichtbaar. Afhankelijk van de afwijking zal degeneratie van spierweefsel optreden, of zal bij inspanning het herstel van spieren vertraagd zijn. Het erfelijke kenmerk is continu aanwezig, en zal steeds waarneembaar zijn.

Deze test is rasafhankelijk en beschikbaar voor de: Labrador Retriever. In deze ras komt de betreffende mutatie voor.

Interpratie van het resultaat
Voor het DNA-onderzoek voor centronuclear Myelopathie zijn 3 mogelijke genotypen gemeld: 
• CLEAR (die met 2 exemplaren van het normale allel en zijn normaal). Dit betekent: Een dier is vrij en heeft twee gezonde allelen. Dit dier zal bij gebruik in de fokkerij geen afwijkingen krijgen en kan de afwijking niet doorgeven aan de volgende generatie.
• CARRIER (die met 1 kopie van het normale allel en 1 kopie van de mutatie, maar lopen geen risico voor het ontwikkelen van blaasgruis). Dit betekent: Een dier is drager en heeft een gezond allel en een defect allel. Het dier zal het mutante (defecte) allel aan de helft van zijn nakomelingen doorgeven. Dragers kunnen in een aantal gevallen zelf ook last hebben van het defecte allel, maar zullen in de regel geen symptomen hebben. Dragers kunnen de mutatie dus verspreiden in de populatie zonder dat ze zelf de symptomen hebben. Hierdoor is met name het aantonen van dragers van groot belang om verspreiding te voorkomen.
• INVLOED (die met 2 exemplaren van de mutatie en lopen het risico voor het ontwikkelen van blaasstenen.) Dit betekent: Een dier is lijder en heeft dus twee defecte allelen. Lijders geven het afwijkende allel door aan al hun nakomelingen in de volgende generatie en krijgen zelf symptomen die horen bij de ziekte.

Hoogtepunten over deze nieuwe test omvatten: 
1. DNA-monsters kunnen gemakkelijk worden thuis uitgevoerd met behulp van buccale (wang) swabs die onderdeel zijn van een gratis DNA-monster collectie kit. 
2. Honden kunnen DNA getest worden op elke leeftijd. 
3. DNA-resultaten worden gemaild en gemaild binnen 10 werkdagen na ontvangst van de monsters 


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over