Top

PKD DNA-testen voor katten

  • PKD DNA-testen voor katten
65,00


PKD DNA-testen voor katten

Bij katten met Polycystic Kidney Disease (PKD) ontstaan tijdens het leven blaasjes (cysten) in de nieren. Deze blaasjes verdrukken het nierweefsel, waardoor de nieren op een bepaald moment niet meer kunnen functioneren. Dit leidt tot verminderde eetlust, overmatig drinken en gewichtsverlies. Meestal sterven katten met PKD op een leeftijd van vier tot acht jaar aan de bijbehorende vergiftigingsverschijnselen. De ziekte ontstaat op verschillende leeftijd en, waarbij niet bij voorbaat in te schatten is op welke leeftijd de eerste symptomen waargenomen kunnen worden. Verschillen kunnen ook optreden binnen nestgenoten, en tussen rassen.

PKD is dominant;  daarom zullen heterozygoten (die beschikken over een kopie van de mutatie)  waarschijnlijk klinisch aangetast zijn. Wanneer gefokt wordt voor genotypisch normale katten, zullen heterozygoten waarschijnlijk klinisch aangetaste nakomelingen produceren in 50% van de tijd.

Iedereen kan thuis van katachtige DNA-monsters verzamelen thuis met behulp van een buccale (wang) staafje (onderdeel van onze DNA testset), en testen kunnen worden uitgevoerd op katten van elke leeftijd.

U ontvangt een gedetailleerde DNA rapport met genotype van de kat voor PKD gebieden.  De mogelijke genotypen zijn: NN (2 exemplaren van het normale allel) NP Heterozygoot (1 normaal exemplaar en 1 kopie van de PKD mutatie) of PP (2 exemplaren van de PKD mutatie).
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over